אפרת לכבוד שבת • קיש כרישה ובצלים פיקנטי

אפרת ליבפרוינד No Comments on אפרת לכבוד שבת • קיש כרישה ובצלים פיקנטי
13:46
28.04.24
מערכת האתר No Comments on משיח, עכשיו! הרב שניאור אשכנזי והרב דב הלפרין בסעודת משיח • צפו

התכניות האחרונות

ארכיון תוכניות

פוסטים אחרונים

תגיות

אחת מהבעיות של עקרות הבית זה תוספות למנה העיקרית. היום אפרת מגישה פתרון מצוין לתוספת פרווה שניתן להגיש ליד הבשר. מתכון לקיש כרישה ובצלים פיקנטי (2 תבניות פאי בקוטר ס"מ 22). הקיש גם יכול לשמש כארוחה קטנה בליווי סלט קצוץ טרי.

לבצק הקיש:

200 גרם מזולה רכה לאפייה בטעם חמאה

300 גרם קמח(2 כוסות + 3 כפות)

1 ביצה או 2 חלמונים

1/2 כפית מלח

 

למלית:

2 כפות מזולה לאפייה בטעם טבעי

2 בצלים סגולים פרוסים דק מאוד

1 כף דבש

כרישה אחת גדולה (או 2 קטנות) פרוסה לרצועות בעובי 1 ס"מ

2 כוסות חלב סויה או ריצ' קפה

3 ביצים טרופות

2 שיני שום כתושות

1/2 כפית מלח

1/4 כפית פלפל שחור

הכנת הבצק:

מכניסים את כל החומרים למעבד מזון או למיקסר ולשים עד שמתקבל בצק גמיש, מכניסים למקרר לכשעתיים. מרדדים על משטח מקומח היטב ומרפדים בבצק המרודד 2 תבניות פאי בקוטר 22 ס"מ (ניתן לאפות גם בתבניות חד פעמיות עם שוליים נמוכים). מניחים מעל הבצק חתיכת נייר כסף שתכסה את כולו ומהדקים היטב (גם את הדפנות), אופים אפייה חלקית 20 דקות בחום של 180 מעלות ומסירים את נייר הכסף.

 

הכנת במלית:

במחבת גדולה ממיסים את המזולה ומטגנים את הבצלים הפרוסים כ-15 דקות על אש מאוד נמוכה, תוך כדי טיגון מוסיפים את הדבש ומערבבים מידי פעם. מסירים מן האש, מעבירים לקערה ומקררים כ-10 דקות. מניחים את פרוסות הכרישה כשהן שוכבות בצורה יפה בתוך הקלתית. מערבבים את הבצל המטוגן עם הביצים השום חלב הסויה והתבלינים ויוצקים מעל. אופים בחום של 180 מעלות כחצי שעה או עד להשחמה יפה.

הקיש נשמר נפלא בהקפאה ויש לחממו היטב לפני ההגשה.

 בתיאבון



0 תגובות